Yükleniyor...

Oto Sanayi Sitesi 2567. Cadde No:62 Şaşmaz / ANKARA

0312 278 2436

Her Gün 09:00 - 19:00

guvenilir_oto_servisi@hotmail.com

Her Gün 09:00 - 19:00
Bizi Arayın 0312 278 2436
Oto Sanayi Sitesi 2567. Cadde No:62 Şaşmaz / ANKARA

Servisler

Lastik ve Jantlar

Lastikler, modern bir günlük aracın
en önemli ve en gözden kaçan parçalarından biridir.

Bunlar, aracınızın yolla ana temasıdır ve birçok insan, lastiklerin en üst noktalarda çalışmaya devam edebilmeleri için lastiklerin düzenli olarak bakım gerektirdiğini fark edememektedir.

Lastiklerinizi iyi, güvenli çalışma koşullarında tutmak ve lastik ömrünü uzatmak için bazı önemli ipuçları burada listelenmiştir.

1. Lastik Basınçları:
Lastiklerinizi ve doğru basıncı korumak, lastik ömrünün ve performansın uzatılmasında büyük bir rol oynar, ancak çoğu zaman unutulur veya yalnızca araca servis yapıldığında kontrol edilir. Lastiklerinizi doğru şekilde şişirmek, sadece yolla maksimum teması sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yakıt tasarrufunu arttırır ve yol gürültüsünü azaltır.

Tüm araçlarda, bazı Avrupa modellerinde kapı pervazının içindeki sürücülere takılmış veya yakıt kapağının iç tarafında bulunan bir lastik afiş bulunur. Bu, hem normal sürüş, hem de tam yolcu yüküyle sürüş ve yüksek hızlı sürüş için önerilen lastik basınçlarına sahip olacaktır.

2. Lastik Sırtı:
Lastik izleri, suları dağıtmak ve zorlu koşullarda yolda yol tutuşunu iyileştirmek için tasarlanmıştır. Lastik sırtı deseninin tasarımı ("bloklar" olarak da bilinir), olumsuz koşullarda bile lastiklerin yolu tutmasını, güvenliği ve yol tutuşunu iyileştirmesini sağlar. Lastiklerde yeterli diş derinliği kalmamasını ve lastiğin delinmemesi veya gözle görülür bir hasar olmadığından emin olmak için lastiklerin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Çoğu lastiğin yan duvarında, sırt aşınma markörlerinin nerede olduğunu gösteren küçük üçgenler vardır.

Diş derinliği için asgari yasal sınır 1,5 mm'dir. Lastikteki diş aşınması aşınma göstergesiyle aynı seviyedeyse, lastiklerinizi değiştirme zamanı gelmiştir.

3.Lastik ölçünüzü bulmak:
Lastiklerinizde boyut tanımını bulmak basit bir işlemdir. Lastiklerinizin yan duvarında (Dışa bakan taraf) genellikle lastiğin markasına sahip olacaktır), aracınızın lastik boyutunu size verecek bir dizi numara olacaktır.

Örnek Olarak: 205 / 65R16 92H. Bu, lastiklerden alıntı yaparken size sorulacak numaradır. 205 - Lastiğin genişliği, milimetre (mm) 65 - bu genişlik yüzdesi olarak milimetre cinsinden yan duvar yüksekliğidir (mm) 16 - lastiğin takılı olduğu jantın inç (inç) cinsinden boyutu 92 - lastiğin yük derecesi. Aracınız ne kadar ağır olursa, yük oranı da o kadar yüksek olur. H - lastiğin hız derecesi. Aracın performansı ne kadar yüksek olursa, gerekli hız derecesini belirleyecektir.

4.Tekerlek Hizalaması ve lastik dönüşü:
Aracın tekerleklerinin hizalanması, aracın kullanım şeklini, durma şeklini ve lastiklerin ne kadar hızlı yıprandığını büyük ölçüde etkileyebilir. Lazer tekerleği ayar makinesinde hizalamayı kontrol ettirmek, tüm süspansiyon ve direksiyon bileşenlerinin iyi durumda olmasını sağlayacak ve lastiklerinizin ömrünü uzatacaktır. Lastiklerinizin döndürülmesi ve dengenin düzenli aralıklarla kontrol edilmesi, otomobilin hem önündeki hem de arkasındaki lastiklerin eşit şekilde aşınmasına ve daha yüksek hızlarda tekerlek titreşiminin önlenmesine olanak tanıdığından, lastiklerin ömrünü artıracaktır.

Endüstri standardı, lastiklerin her 5.000 km-10.000 km'de bir döndürülmesini ve her 10.000 km'de bir veya her lastik değiştirildiğinde kontrol edilmesini önerir.

Yardım mı gerekiyor? Bize Ulaşın

Aracınızda bir problem mi var? Aracınıza uygun en iyi hizmeti alabilmek için bize ulaşın, biz yardımcı olalım.

Telefon: 0312 278 2436